VEELGESTELDE VRAGEN / FAQ

Op deze pagina vind u de veelgestelde vragen omtrent het plaatsen, installeren en onderhouden van kunststof kozijnen. 

Wat zijn de afmetingen van de kunststof kozijnen?

Onze kunststof kozijnen zijn op maat gemaakt, waardoor alle afmetingen mogelijk zijn, van zeer kleine tot zeer grote maten. Wij garanderen een perfecte pasvorm voor elk raam of deur. 

Wist u dat grote kozijnen vaak in delen worden geleverd? Dus een deur component in het midden en dan aan weerszijde nog twee componenten met vast glas. De kozijnen zijn namelijk modulair, dit is efficiënter met plaatsen, vervoeren en produceren.

Hoe worden de kozijnen geïnstalleerd?

Onze ervaren installateurs nemen de volgende stappen om uw nieuwe kozijnen te installeren:

 1. Eerst worden de kozijnen nauwkeurig opgemeten.
 2. Bestaande draaiende onderdelen en glas worden verwijderd.
 3. Het oude kozijn wordt vakkundig gedemonteerd.
 4. De nieuwe kozijnen worden op locatie voorbereid.
 5. De nieuwe kozijnen worden geplaatst en geïnstalleerd.
 6. De kozijnen worden waterpas gezet.
 7. De kozijnen worden vastgezet en bevestigd, eventueel door middel van stelkozijn.
 8. Pur wordt aangebracht en afgetimmerd.
 9. Het glas wordt geplaatst en afgewerkt.
 10. Hang- en sluitwerk wordt geplaatst en de installatie wordt afgewerkt.
 11. Volledige controle van het alle draaiende onderdelen

Wat is de levertijd?

De levertijd van de kozijnen is meestal maximaal zes weken. Het is echter ook mogelijk om snelle leveringen te verzorgen. Na het opmeten zullen we binnen korte tijd de geplande installatiedatum communiceren. Onze levertijden zijn over het algemeen korter dan die van veel andere leveranciers, wat we bereiken door middel van goede planning en een groot productievolume.

Wat Kosten Kunststof Kozijnen

De prijs voor kunststof kozijnen is afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen van de kozijnen, uw wensen en extra opties zoals het soort glas, grepen, houtnerfstructuur etc. Onze prijzen zijn scherp en kunnen tot 10-20% goedkoper zijn dan de concurrentie door de samenwerking met onze eigen fabriek en volume productie. Bij ons kunt u rekenen op een gemiddelde prijs en kosten voor levering en plaatsing van standaard kozijnen van ongeveer € 750,- per m2, exclusief eventueel schilder- en stucwerk.

Is er professionele installatie beschikbaar?

Ja, er is professionele installatie beschikbaar. Onze experts beschikken over vele jaren ervaring en kunnen u helpen bij het inmeten en installatie van de kozijnen. Zij zullen alle nodige informatie opnemen en uw wensen bespreken om een vlotte en efficiënte installatie te garanderen.

 

Zijn er onderhoudsvereisten? Hoe worden de kozijnen schoongemaakt en onderhouden?

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarme producten en vereisen slechts weinig onderhoud. Een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende, met eventueel een keer per jaar een controle op bewegende delen en het opnieuw smeren ervan. Het schoonmaken kan worden gedaan met een sopje op waterbasis en het is belangrijk om te voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van reinigingsmiddelen op basis van ammoniak of chloorhoudende producten die krassen en beschadigingen kunnen veroorzaken. Het reinigen van het isolatieglas dient te worden gedaan met een (milieu)vriendelijk schoonmaakmiddel voor glas. Het is niet aanbevolen om stickers op de ramen te plakken of het glas aan de binnenzijde volledig of gedeeltelijk af te dekken, aangezien dit kan leiden tot thermische breuken.

Zijn de kozijnen veilig voor kinderen en huisdieren en inbraakveilig?

Onze kunststof kozijnen zijn veilig voor kinderen en huisdieren en kunnen tevens tegen inbraak beveiligd worden door SKG-gecertificeerd hang- en sluitwerk te installeren. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige en comfortabele leefomgeving.

Is er een catalogus beschikbaar van de verschillende kozijnen?

Wij staan paraat om de catalogues en mogelijkheden te bespreken.

 

Zijn de kozijnen UV-bestendig en duurzaam?

Ja, de kunststof kozijnen zijn zeer UV-bestendig en daardoor kleurvast. Hierdoor blijven de kozijnen er na jaren nog steeds als nieuw uitzien. Bovendien zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden en vereisen ze geen onderhoud qua verf, wat bespaart op kosten en moeite.

 

Zijn de kozijnen geschikt voor gebruik in verschillende bouwstijlen?

Ja, de kunststof kozijnen zijn geschikt voor verschillende bouwstijlen. Of het nu gaat om een moderne, klassieke of landelijke stijl, er zijn voldoende opties om aan elke stijlwens te voldoen.

 

Hoe wordt de transport en levering van de kozijnen geregeld en gewaarborgd?

De kozijnen worden op een veilige manier vervoerd en geleverd, en er wordt gezorgd voor een snelle en soepele installatie. Bovendien wordt er altijd gebruik gemaakt van de meest recente technieken onze eigen bezorgservice welke volledig verzekerd is zodat de kozijnen perfect bij u aankomen. Indien er onwaarschijnlijk een beschading is, zelfs nadat deze geplaatst is welke door ons toedoen is aangebracht zullen wij deze op de kortste termijn gratis vervangen.

 

Kleur bepalen? Kan dat en hoe werkt dat?

Met onze kunststof kozijnen kunt u bijna elke kleur kiezen die u wenst. Wij kunnen elke RAL-kleur aanbieden voor zowel binnen- als buitendeel. Of het nu gaat om een moderne donkergrijze kleur of een klassiek wit met groen, wij hebben de perfecte oplossing voor u. Bovendien bieden wij een gratis kleurenmeting aan, zodat wij samen de exacte kleur van uw buren kunt vaststellen.

Zijn de kozijnen geschikt voor buitengebruik

Om u te verzekeren van een maximale prestatie en tegelijkertijd uw woning te beschermen tegen elementen van buiten, bieden onze kozijnen de ideale oplossing. Onze producten zijn sterk, duurzaam en voldoen aan de hoogste normen voor water- en luchtdichtheid. Bovendien, onze kozijnen worden geleverd met een 10-jarige garantie, zodat u gerust kunt zijn in de kwaliteit en prestaties van uw kozijnen. Laat ons u helpen uw woning comfortabel, energie-efficiënt en stijlvol te maken met onze kozijnen!

Leveren jullie garantie?

De kozijnen die wij aanbieden, worden geleverd met een indrukwekkende garantie van 10 jaar. Onze fabrieken maken gebruik van Salamander profielen van de hoogste kwaliteit en bieden deze aan tegen betaalbare prijzen. Bij de garantie zijn zowel de installatie als de kozijnen zelf inbegrepen. Houd er echter rekening mee dat het hang- en sluitwerk slechts 5 jaar garantie biedt, omdat dit meer afhankelijk is van goed onderhoud en verzorging. Wij verzoeken u om er rekening mee te houden dat de gevel in redelijke tot goede staat moet verkeren. Indien de gevel beschadigd is, kunnen de kozijnen over de jaren scheef gaan staan, wat niet onder de garantie valt.

Kan ik mijn kozijnen naar mijn eigen wens samenstellen?

Onze kozijnen zijn op aanvraag aan te passen aan uw specifieke eisen en wensen. Wij bieden verschillende soorten kozijnen, waaronder standaard kunststof kozijnen, draai-/kiepramen en schuifpuien. Onze experts kunnen u vakkundig advies geven over de beste oplossing voor uw specifieke situatie en u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. 

Overigens is het zeker mogelijk om dan verder te kijken naar de kleur of toplaag structuur van de kunststof profielen, ventilatieroosters, het soort isolatieglas (dubbel of drielaags) 

Zijn mijn kozijnen dan ook energie efficient?

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolerende eigenschappen waardoor uw woning beter geïsoleerd wordt. Hierdoor is het noodzakelijk om minder energie te verbruiken en minder CO2 uit te stoten, waardoor u energie bespaart. Bovendien kunt u zelfs driedubbel glas laten installeren voor extra isolatie, zodat de warmte in de winter binnen blijft en het in de zomer comfortabel koel blijft.

Kan ik mijn kozijnen naar mijn eigen wens samenstellen?

Onze kozijnen zijn op aanvraag aan te passen aan uw specifieke eisen en wensen. Wij bieden verschillende soorten kozijnen, waaronder standaard kunststof kozijnen, draai-/kiepramen en schuifpuien. Onze experts kunnen u vakkundig advies geven over de beste oplossing voor uw specifieke situatie en u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. 

Overigens is het zeker mogelijk om dan verder te kijken naar de kleur of toplaag structuur van de kunststof profielen, ventilatieroosters, het soort isolatieglas (dubbel of drielaags) 

Zijn er verschillende soorten profielen voor de kunststof kozijnen beschikbaar?

Ons bedrijf biedt op dit moment profielen van uitstekende kwaliteit aan van Salamander met afmetingen van 73mm en 82mm. Wij zijn momenteel bezig om ons assortiment uit te breiden met verschillende soorten profielen.

 

Hoe kunnen mijn kozijnen voorzien in de brandveiligheid?

Kunststof kozijnen zijn zeer brandveilig. Ze reageren niet op hitte, zijn niet ontvlambaar en zijn zelfs zelfdovend. Dit betekent dat bij een eventuele brand, de kozijnen de brand niet zullen verspreiden, aanwakkeren of bevorderen.

Zijn de kozijnen geschikt voor de toepassing in verschillende klimaten?

Onze kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en behouden hun uitstraling onder invloed van weersomstandigheden zoals regen, hagel, sneeuw en zonlicht. Ze blijven in uitstekende staat voor een periode van maximaal 70 jaar, wat veel langer is dan houten, stalen of aluminium kozijnen. 

 

Hoe wordt de service en after-sales gewaarborgd?

Onze kunststof kozijnen zijn beschikbaar met en zonder ventilatieroosters. Hierbij kunt u kiezen uit twee soorten roosters, namelijk klep- en tonroosters. Deze roosters kunnen zowel op het glas zelf worden bevestigd als boven een tussenstijl. Ventilatie is belangrijk voor een gezonde woning en dit wordt gewaarborgd door onze verschillende roosters.

Zijn er veiligheid en kwaliteit certificaten beschikbaar van jullie kunststof kozijnen en de materialen die worden gebruikt worden?

Dit betekent onder andere dat onze producten voldoen aan de Europese en Nederlandse normen en richtlijnen op het gebied van veiligheid, isolatie, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Deze certificaten zijn beschikbaar voor opvraging door onze klanten.